Kategorier
Politisk arbejde

Ny rapport om Danmarks klyngebombe-politik på vej fra DML

Selv om Fogh-regeringen var skeptisk til at begynde med lykkedes det at få Danmark til at være blandt de første lande der tiltrådte Oslo-konventionen mod klyngebomber.

Det betyder at Danmark er forpligtiget til bl.a. at destruere sine lagre af klyngebomber og til at sørge for at der ikke investeres i klyngebomber. Så processen med at få afskaffet klyngebomber er langt fra afsluttet i det øjeblik traktaten er indført.

For at se hvordan det går med processen laver Danmark mod Landminer i samarbejde med Cluster Munitions Coalition (den internationale koalition mod klyngebomber, en rapport om hvordan det danske forbud mod klyngebomber udspiller sig i praksis.

I maj laver vi research til rapporten, og vi forventer at den udkommer først på efteråret 2011. Hvis du har lyst til at bidrage til arbejdet så meld dig ind og skriv til os.