Kategorier
Politisk arbejde

Kronprinsesse Mary besøger DML-projekt i Uganda

DML-projekt i Uganda fik fornemt besøg
Under sin tur til Uganda besøgte Kronprinsesse Mary det minerydningsprojekt i Gulu i det nordlige Uganda som Danmark mod Landminer er med til at betale for. “Vi er stolte over at stå bag netop dét projekt der bliver udvalgt til fornemt besøg” udtaler formand Rune Saugmann, og fortsætter “Det viser at vi er med i nogle af de projekter hvor der virkelig kommer smæk for skillingen, og hvor i nærområdet får en markant forbedret livskvalitet.”

Pengene samlet ind af frivillige på Roskilde Festival
Danmark mod Landminer har i år støttet projektet i Gulu med over 300.000 kroner. Størstedelen af pengene kommer fra organisationens indsamlingsprojekt på Roskilde Festival. Her drev over 100 frivillige i en uge en bar, og i det dejlige solskinsvejr kom der virkelig nogle drinks over disken. “Vi lavede smoothies og cocktails som aldrig før. Og med en omsætning på næste én million har vi kunnet sende 300.000 kroner direkte til mine-bekæmpelse i Uganda og Mocambique” siger Nicholas Rasmussen, frivillig projektleder på indsamlingsprojektet.

Mary sprængte en landmine
Under besøget hjalp Danish Demining Groups mineryddere Mary med at udføre en kontrolleret sprængning. Danish Demining Group er den organisation der står for den konkrete minerydning, og Danmark mod Landminer har med to donationer i 2008 støttet arbejdet med i alt 338.000 kr. Ud over penge fra indsamlingsprojektet på Roskilde Festival stammer donationen fra ‘Kunst i Påsken’ – et projekt Danmark mod Landminer udførte i samarbejde med Rotary.
Du kan læse mere om Marys besøg i Uganda her eller se DR’s reportage Kronprinsessen i Afrika. Den blev sendt tirsdag d. 7 oktober, og ca. midtvejs er der billeder fra DML-projektet.