Kategorier
Roskilde Festival

521 engagerede festivalgængere til kamp mod landminer

‘Det var hårdt men også enormt sjovt’. Sådan siger en af organisatorerne bag Danmark mod Landminers aktiviteter på Roskilde Festival 2009.

Selv om det varme vejr gjorde arbejdet med at gå ud og lave aktiviteter for deltagerne på Roskilde Festival 2009 ekstremt hårdt, var Danmark mod Landminers hold af skuespillere i stand til at sætte gang i festivaldeltagerne med tankevækkende events og spil. Event-organisator Mathilde Villadsen er glad: “Det var hårdt men også enormt sjovt. I ‘landmine-twister’ kunne man risikere at ‘miste’ et ben i den i forvejen fysisk komplicerede leg, og det gjorde det hele virkeligt kompliceret og enormt sjovt at se på. Samtidig gjorde det jo også folk nysgerrige efter hvad det var der foregik, og alle var vildt interesserede i vores arbejde mod landminer”. Twister var bare én af de oplevelser Danmark mod Landminer tilbød festivalgæsterne. Som deltager i landminefodboldkamp måtte man affinde sig med at spille med et simuleret handikap – altså være enten døv, blind, et-benet eller mangle begge arme.  Aktiviteterne skabte stor interesse for Danmark mod Landminers arbejde og det lykkedes at rekruttere 521 støtter til foreningens arbejde.