Rotter, Roskilde og en verden uden landminer

DML støtter i år organizationen APOPO, som har fundet ud af at kæmpe-pungrotter fra Tanzania kan andet end at være kæmpepungrotter: De kan trænes til at finde miner. Det belgiske forskningshold har gennem laboratorietræning, felt-test og endelig test med rigtige miner bevist, at rotterne kan lugte sig frem sammen med træner rotter til at lugte sig frem til miner i jorden – og dermed gøre livet lidt sikrere for minerydderne. De minesniffende rotter kan afsøge 100 m2 på en halvt time – et arbejde, der tager to dage ved manuel minerydning!

Danmark Mod Landminer gør en indsats for at støtte denne fantastiske idé på Roskilde Festivalen 2008, hvor penge fra overskud af DMLs bar samt merchandise-salg går til APOPOs arbejde for at udbrede denne teknik til flere mineramte områder i Afrika.

Verdens modigste rotte – få din egen i dag!

For at støtte ideen kan enhver adoptere sin egen minebekæmper-rotte, HeroRat,  og følge dens arbejde for en mere sikker verden. Klik videre til www.herorat.org og adopter en heroisk rotte – det koster kun 5 euro om måneden. Når du adopterer en HeroRat får du:

  • Direkte email-adresse til din HeroRAT og dens træner, hvor du kan stille spørgsmål (og de har lovet at svare tilbage)
  • Opdateringer om din HeroRAT fra rottens træner om rottens fremskridt og aktiviteter på træningsbanen eller i en rigtigt minefelt.
  • Billeder af din HeroRat i aktion.
  • Nyheder og informationer om HeroRat projektet i Tanzania.
  • et officielt HeroRAT adoptionsbrev.

Aldrig har det været så fornuftigt at adoptere en rotte, så klik ind på HeroRAT og gør en forskel.